Fostul mare internațional Bogdan Stelea (55 de ani) a comentat situația de la Dinamo, club care se confruntă cu probleme importante în această perioadă.
Bogdan Stelea a fost crescut de Dinamo, club care l-a lansat în fotbalul mare pe portarul cu 91 de apariții în tricoul echipei naționale a României.
Formația din Șos. Ștefan cel Mare este într-un moment extrem de sensibil în prezent, fiind amenințată chiar de perspectiva falimentului. „Câinii roșii” au nevoie urgent ca judecătorul sindic să aprobe tăierea datoriilor „istorice” – fie prin apelul depus de Răzvan Zăvăleanu, fie printr-un alt Plan de reorganizare modificat, așa cum Vlad Iacob susține că ar fi mai bine. În caz contrar, sunt șanse destul de mici ca până la finalul lunii aprilie Dinamo să facă rost de aproximativ 1 milion de euro, sumă necesară obținerii licenței pentru sezonul 2023-2024.
Sumele mari care trebuie acoperite aprind și perspectiva falimentului clubului, Bogdan Stelea fiind de părere că acest scenariu ar duce la dispariția definitivă a lui Dinamo.
În contextul în care în Șos. Ștefan cel Mare se va construi un stadion ultramodern, omul de afaceri Nicolae Badea speră ca echipa lui personală să devină „noul Dinamo”, dar fostul portar al echipei naționale avertizează că acesta nu ar reuși decât să propună o echipă „care nu e ce trebuie”.
„Dacă Dinamo dă faliment și moare, pentru mine nu mai există. Moare pentru mine! Dacă va fi o nouă echipă, eu nu o să mă mai uit la meciurile lui Dinamo, nu mai vorbesc de Dinamo! Dacă Dinamo dă faliment, echipa la care eu am crescut nu mai există.
O să apară un stadion nou, oamenii vor fi alături, dar vor fi mulți care vor ști că nu e ce trebuie”, a declarat Bogdan Stelea, pentru Digi Sport.
Administratorul special de la Dinamo, Vlad Iacob, a explicat la ProSport Live care este scenariul prin care formația din Șos. Ștefan cel Mare poate să obțină banii necesari obținerii licenței pentru sezonul următor.
„(n.r Cum veți face rost de cele 1.5 milioane de euro?) În primul rând, pentru datorii care țin de licențiere este o sumă de aproximativ 1 milion de euro, o mică parte ar putea să fie eșalonată, dar ca cineva să accepte o eșalonare, în principiu trebuie să îi oferi ceva, deci că poate vom ajunge să achităm 800.000 de euro. 500.000 de euro sunt necesari pentru activitatea curentă.
Cum facem rost de bani? Există două variante, o mică parte poate să fie obținută de suporteri și de contribuțiile suporterilor, însă doar o parte. Partea semnificativă din bani, din punctul meu de vedere, poate să fie obținută de la investitori. Există investitori interesați, dar aceștia au cerut situație juridică clară. Au cerut tăierea datoriilor, acel «haircut», avem nevoie de un plan urgent”, a declarat Vald Iacob, la ProSport Live.
Dinamo are datorii la masa credală, care sunt publice, sunt în jur de 7.5 milioane de euro și prin acest «haircut» se poate ajunge la cei 1.5 milioane de euro! Vlad Iacob, la ProSport Live
Dinamo are datorii la masa credală, care sunt publice, sunt în jur de 7.5 milioane de euro și prin acest «haircut» se poate ajunge la cei 1.5 milioane de euro!
Vlad Iacob, la ProSport Live
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER